Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Välkommen till webbinarium om resultat från parallelldriften av mFRR EAM

Välkommen till ett webbinarium om manuella frekvensåterställningsreserver (manual Frequency Restoration Reserve, mFRR) energiaktiveringsmarknad (EAM), där preliminära resultat från skuggdriften (shadow operation) av de nya automatiserade mFRR-balanseringsmarknaderna kommer att presenteras.

Svenska kraftnät, Fingrid, Energinet och Statnett bjuder in till webbinarium den 15 juni där vi delar insikter kring skuggdriften. Målet är att göra det möjligt för er att bättre förstå kommande förändringar och bli bättre förberedda.

Information om skuggdrift

Inom Nordic Balancing Model (NBM) och mFRR har man valt att kalla tester av delar av systemet för s.k. skuggdrift, eller shadow operation.

Skuggdrift är intern testning utförd av TSO:er men inget som publiceras externt till marknaden för jämförelse.

mFRR EAM är en fundamental förändring i hur vi ska balansera det nordiska kraftsystemet och många nya system ska implementeras och kopplas samman.

För att bygga förtroende för dessa är många av systemen redan i drift – även om de ännu inte har någon riktig kontroll över kraftsystemet.

I skuggdriften löper nya system parallellt med själva driften där man kan observera och jämföra responsen. Mer om detta i webbinariet.

Mer information och kontakt

Har du frågor, vänligen kontakta oss på e-post: mFRR@svk.se

Läs inbjudan här, med länk till webbinariet | Svenska Kraftnät Öppnas i nytt fönster