Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Drifttagningen framskjuten till våren 2022

Med anledning av fortsatta problem med leveransen och kvalitetssäkringen av stål kommer arbetet med stolpresningen att komma igång först efter sommaren. Därmed justeras tidplanen och den nya 400 kV-ledning mellan Lindbacka och Östansjö beräknas tas i drift under våren 2022.

Under våren har monteringen och resningen av stolpar kunnat påbörjas om än i mindre skala än planerat. Anledningen till detta har varit fortsatta problem med leveransen och kvalitetssäkringen av stål. Det gör att arbetet med stolpresningen och lindragningen kommer att komma igång först efter sommaren. Därmed justeras tidplanen och den nya 400 kV-ledning mellan Lindbacka och Östansjö beräknas tas i drift under våren 2022. Svenska kraftnät och entreprenören Vattenfall Services Nordic AB räknar med att etableringen längs ledningssträckan ska vara helt avvecklad under sommaren 2022.

Vid ansökan om EU:s jordbrukarstöd

Den justerade tidplan och den framskjutna avvecklingen av etableringen i området kan påverka er som har sökt EU-bidrag om undantag av markytor och vi uppmanar er därför att komplettera ansökan vid behov. I samband med avvecklingen kommer slutreglering och kompensation för mark- och grödskador samt produktionsbortfall att utföras. Efter avvecklingen kommer även lantmäteriförrättningen att slutföras.

Kontakta oss

Om ni har frågor eller funderingar är ni alltid välkomna att kontakta oss som arbetar i projektet.  I första hand kan ni vända er till våra kontaktpersoner Anders Svensson och Magnus Johansson.

Anders Svensson