Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Entreprenad tilldelad och byggstart efter årsskiftet

Vattenfall Services Nordic AB har tilldelas kontraktet för entreprenaden i Lindbacka-Östansjö. Avtalet omfattar rivningen av den befintliga 220 kV-ledningen och byggnationen av en ny 400 kV-ledningen på sträckan. Det innebär att byggarbetet kan starta upp efter årsskiftet. Inför det planeras ett informationsmöte i slutet av januari.

Med entreprenaden upphandlad går projektet in i nästa fas efter årsskiftet då de planerade arbetet ska genomföras. Under våren 2020 rivs den befintliga ledningen och markarbeten för stolpfundament utförs. Sedan monteras och reses stolparna under hösten 2020. Vi räknar med att ledningen ska vara färdigbyggd och tagen i drift till sommaren 2021.

Informationsmöte efter årsskiftet

Tillsammans med entreprenören Vattenfall Service AB planerar Svenska kraftnät ett informationsmöte efter årsskiftet. Då välkomnar vi berörda fastighetsägare och intresserad allmänhet för att informera om hur ledningsbygget ska genomförs. Mer information om datum, tid och plats skickas ut i början av nästa år.