Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kvinna med jaktgevär och en hund som går i en kraftledningsgata

Fortsatta byggarbeten och information om älgjakt

Den gamla 220 kV-ledningen har nu rivits och sedan i våras pågår mark- och fundamentsarbeten för den nya 400 kV-ledningen. Under hösten kommer montage och resning av stolpar att inledas. Den nya ledningen är beräknad att driftsättas våren 2021. Under första veckan av älgjakten utförs fältarbeten enbart vid utvalda stolpplatser. Vi ber er kontakta oss om ytterligare hänsyn behöver vidtas under resterande jaktperiod.

Arbetet med att bygga den nya 400 kV-ledningen mellan stationerna Lindbacka och Östansjö går vidare enligt tidplan. Under hösten fortsätter mark- och fundamentsarbeten. Montage utav de nya stolparna kommer också att påbörjas vid respektive stolpplats. Det innebär att det kommer att utföras mycket manuellt arbete vid fundamenten samt att material och fordon behöver transporteras till respektive stolpplats. När stolparna är monterade används en mobilkran för resa

dem. Stolpmontage och lindragningar pågår fram till våren 2021, då den nya ledningen ska tas i drift. Därefter återställs mark, tillfälliga vägar tas bort och skaderegleringar genomförs.

Vi räknar med att arbetet ska vara slutfört och avvecklat sommaren 2021. Entreprenaden utförs av Vattanfall Services Nordic AB på uppdrag av Svenska kraftnät. Vi hoppas att vår närvaro inte ska medföra större störningar för fastighetsägare och närboende.

Information om arbeten under älgjakten

Ambitionen är att genomföra fältarbeten utan att störa älgjakten, och vanligtvis brukar inga komplikationer uppstå. Under den första veckan av älgjaktsäsongen (vecka 42) kommer fältarbeten enbart att bedrivas vid ett fåtal stolpplatser. Ägare av fastigheter där arbeten bedrivs under vecka 42 har kontaktats av Svenska kraftnät. Efter 18 oktober kommer arbetena att fortlöpa som vanligt. Om ert jaktlag har särskilda planer som Svenska kraftnät och vår personal i området bör känna till ber vi er informera våra kontaktpersoner om detta, se kontaktuppgifter nedan. Till kontaktpersonerna vänder ni er också med eventuella önskemål om hur vi kan anpassa arbetet för att undvika att störa era jaktplaner.

Anders Svensson
Peppe Eriksson.