Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Den nya 400 kV-ledningen är i drift och projektet avslutas under hösten

Den 14 september 2022 spänningssatte Svenska kraftnät den nya 400 kV-ledningen mellan Lindbacka och Östansjö. I slutet av oktober beräknas verksamheten vara helt avvecklad i området och projektet kan därmed betraktas som avslutat.

Den 14 september 2022 spänningssatte Svenska kraftnät den nya 400 kV-ledningen mellan stationerna Lindbacka i Örebro kommun och Östansjö i Hallsbergs kommun. Ledningen har ersatt en befintlig 220 kV-ledning som tidigare gick i ledningsgatan och som nu har rivits. Upptagningen av fundament från den gamla ledningen och efterbehandling av förorenade massor har genomförts kontinuerligt. Entreprenören Vattenfall arbetar nu med den avslutande markåterställningen. Detta beräknas vara klart i början av oktober och därefter återstår slutbesiktningen. I slutet av oktober beräknas verksamheten vara helt avvecklad i området och projektet kan därmed betraktas som avslutat.

Svenska kraftnät med entreprenörer tackar er för visad förståelse under projektets gång och hoppas att genomförandet inte varit till större besvär.   

Skadereglering och nöjdförklaring

När marken bedöms vara fullt återställd kommer fastighetsägaren kontaktas för en genomgång och reglering av tillfälliga skador för att sedan kunna lämna en nöjdförklaring. Nöjdförklaringen syftar till att bekräfta att arbetet som är utfört på marken är godkänt av er som fastighetsägare. Eventuella skador ska åtgärdas eller regleras ekonomiskt. Detta har skett kontinuerligt och kommer att fortsätta tills alla nöjdförklaringar är insamlade.

Vi ber er att i samband med detta informera vår kontaktperson Anders Svensson om det uppstått situationer under byggnationen som inneburit hinder för ert brukande av jorden eller dylik, och naturligtvis också framföra övriga frågor som berör ledningsarbetet. 

Anders Svensson