Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Stolpmontering startar i april efter en tids avbrott

Efter en tids fördröjning inleds monteringen av stolpar i april 2021. Anledningen till förseningen har varit kvalitetsbrister i stålleveransen, vilket gjorde att arbetet inte kunde genomföras under hösten som planerat. Efter att en ny stålleverantör har upphandlats kan arbetena återupptas under våren. Det innebär att tidplanen förskjuts och ny planerad tid för drifftagningen av 400 kV-ledningen blir årsskiftet 2021/2022.

De nya stolparna monteras vid respektive stolpplats och kommer sedan att resas med en mobilkran. Därefter görs lindragningar. Stolpmontage och lindragningar kommer att pågår fram till årsskiftet 2021/2022, då den nya ledningen ska tas i drift. Under den perioden kommer mycket manuellt arbete att utföras vid fundamenten samt att material och fordon behöver transporteras till respektive stolpplats. När ledningen är drift ska mark återställs, tillfälliga vägar tas bort och skaderegleringar genomföras. Vi räknar med att allt arbetet ska vara slutfört och avvecklat i området till sommaren 2022.

Entreprenaden utförs av Vattanfall Services Nordic AB på uppdrag av Svenska kraftnät. Vi hoppas att vår närvaro inte ska vara allt för störande för fastighetsägare och närboende.