Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Myndighetsdialog i december 2023

I december 2023 startar processen med att lokalisera en sträckning för Gotlandsförbindelsen med en myndighetsdialog. Där presenterar Svenska kraftnät projektet och identifierade korridorer för särskilt berörda myndigheter. Efter dialogen kommer en eller flera korridorer att väljas för vidare arbete.

Svenska kraftnät utreder olika alternativa lokaliseringar för förbindelsen och  en sträckning bestäms först efter att samråd har genomförts med myndigheter, berörda fastighetsägare och ytterligare intressenter. Ett första steg i processen med att lokalisera en sträckning är myndighetsdialogen om utredningskorridorer som startar under december 2023. 

Samråd under 2024

Under våren 2024 planeras samråd om ett sträckningsförslag inom en huvudkorridor. Under samrådet har fastighetsägare och övriga intressenter möjlighet att komma med yttranden som beaktas i valet av den slutgiltiga placeringen av kabelförbindelsen.

Läs mer om myndighetsdialogen och samrådsprocessen här

Process för att söka tillstånd hos Ei (.jpg) Öppnas i nytt fönster

Klicka på bilden för större version (.jpg) Öppnas i nytt fönster