Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Sjömätningar och marinbiologiska utredningar under sensommaren

Svenska kraftnät kommer att genomföra sjömätningar utanför Kristinelund mellan augusti och oktober. Sjömätningen avser geofysiska och geotekniska mätningar. Det innebär att fartyg kommer att trafikera sundet under denna period. För att kartlägga de grunda partierna närmast kusten kommer även ett mindre flygplan att nyttjas under en dag.

Flygplanet kommer preliminärt att användas under augusti, men det är beroende av väder och att förhållandena är lämpliga. Utöver detta kommer vi även att genomföra marinbiologiska utredningar som är planerade till mitten på augusti.

Samråd i oktober

Svenska kraftnät planerar att hålla samråd under oktober. I samrådet har fastighetsägare, närboende och andra intressenter möjlighet att lämna yttranden med information som kan vara av värde för förnyelsen och dragningen av kabeln på land och till sjöss. Ett samrådsunderlag tas fram där vi redogör för förnyelseförslaget samt vilken påverkan det förväntas medföra. I samband med detta planeras även ett samrådsmöte i Viken där representanter från Svenska kraftnät kommer att närvara för att berätta mer om projektet och svara på frågor. Mer information om samrådet och inbjudan till samrådsmötet skickas ut efter sommaren.