Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Konsultation om påslag (mark-up) vid prognostisering av marknadsvärdet för överföringskapacitet

De nordiska systemansvariga för elöverföringssystem genomför en öppen konsultation om påslaget för prognostisering av marknadsvärdet för överföringskapacitet enligt metod för kommande nordisk aFRR kapacitetsmarknad. Konsultationen är öppen till och med den 20 maj 2022.

Påslaget är en del av marknadsdesignen för kommande nordisk aFRR kapacitetsmarknad

Prognostisering av marknadsvärdet för överföringskapacitet används för att bestämma om det är socioekonomiskt lönsamt att reservera överföringskapacitet för överföring av aFRR. Prognosen av marknadsvärdet är därmed en del i den process som ligger till grund för den kommande nordiska marknaden för aFRR kapacitet.

Konsultationen hålls på engelska. Elmarknadens aktörer har möjlighet att återkomma med synpunkter senast den 20 maj 2022.

Mer information om konsultationen och hur man besvarar den finns på eventsidan under Möt Svenska kraftnät

Nordiskt webbinarium om konsultationen

De nordiska TSO:erna kommer att ordna till ett gemensamt webbinarium om konsultationen i början av maj 2022. Mer information om detta kommer inom kort.

Kontakt

Vid frågor till Svenska kraftnät, kontakta Rebecca Roupe, e-post: rebecca.roupe@svk.se