Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Anmälan om ändring i kringliggande anläggning

Fyll i formuläret för att anmäla ändringar i kringliggande anläggning i enlighet med 3 § Elsäkerhetsförordning (2017:218).

Beskrivning av ärende*

Ange vad ert ärende rör, vad är det för ändring ni ska utföra och hur berör det Svenska kraftnät? Exempelvis korsning av Svenska kraftnäts ledning, parallellgående ledning, uppförande av enskilda solceller, sopsugar eller andra elektrifierade saker i närheten av Svenska kraftnäts ledning med mera.

Ärendekategori (flera kan väljas)

Ange information om ert projekt

Position*

Kontaktuppgifter

Fyll i uppgifter om anläggningsägare och kontakt för uppgiftslämnare. Du kan därefter ange fler kontakter.

Anläggningsägare - kontakt 1*
Uppgiftslämnare - kontaktperson 2
Roll
Kontaktperson 3
Roll

Bilagor

Kartor (PDF-A-format. Om möjligt även i shape-format) som tydligt visar utformning av befintligt nät i relevant område, delar av befintligt nät som eventuellt ska avlägsnas samt utformning av planerat nät.

Kartan bör visa inzoomat på aktuellt område som påverkas men också utzoomat för att förstå systemets helhet med till exempel transformatorstation både före och efter. Vid otillräckligt material kommer komplettering begäras innan ärendet behandlas.

Läs detta om kartorna!

Det här ska kartorna innehålla och utformas.

Läs om materialet