Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Lindbacka – Östansjö:
Samråd

Följ projektet via

Innan Svenska kraftnät bygger en ny ledning genomför vi samråd. Under samrådet tar vi emot synpunkter från alla som berörs av ledningen, som fastighetsägare, närboende, kommuner, länsstyrelser och intresseorganisationer.

Samråd om förstudien

Under våren 2011 tog vi fram en förstudie för ledningen Lindbacka – Östansjö. Förstudien är det första steget när en ny ledning planeras. I den beskrivs olika förslag till ledningssträckningar och hur de kan påverka sådant som landskapsbild, boendemiljö och naturresurser. Därefter hade vi ett samråd om förstudien och de olika sträckningarna. Då hade alla som berörs av ledningen möjlighet att lämna sina synpunkter. Alla inkomna synpunkter har vi kommenterat och sammanställt i en samrådsredogörelse.

Samråd om miljökonsekvensbeskrivningen

I början av 2012 presenterade vi en miljökonsekvensbeskrivning. I den beskrivs det valda sträckningsförslaget mer detaljerat och hur den nya ledningen kan påverka exempelvis boendemiljön, landskapsbilden och friluftslivet. Där föreslår vi också åtgärder för att minska påverkan. I samband med ett andra samråd fick alla åter igen lämna sina synpunkter. Precis som vid första samrådet samlades alla synpunkter tillsammans med våra kommentarer i en samrådsredogörelse.

Mer information om samråden

Förstudien, miljökonsekvensbeskrivningen och samrådsredogörelser hittar du på sidan dokument och kartor.

Dokument och kartor

Mer om samrådprocessen

 

 

Granskad