Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Full aktivitet mellan Östansjö och Barkeryd

Sommaren är äntligen här och arbetet med SydVästlänkens 18 mil långa växelströmsledning fortsätter alltjämt. De allra flesta fundament är färdigbyggda och ungefär tre fjärdedelar av de totalt 560 stolparna är resta.

Översiktskarta norra grenenTotalt kommer 200-250 personer att arbeta i ledningsgatan mellan Östansjö och Barkeryd under sommaren. Just nu pågår lindragning mellan Bona och Skänninge samt mellan Tranås och Barkeryd. Under de närmaste veckorna startar det arbetet även mellan Östansjö och Bona samt Skänninge och Tranås. Entreprenörerna kommer även att börja skarva ihop faslinorna med hjälp av så kallade sprängskarvar. Enligt tidsplanen ska lindragningen vara klar till senhösten.

 

 

Naturvårdsbränning norr om Åsbro

I mitten av maj genomfördes en naturvårdsbränning i Vissbodamons Naturreservat med anledning av det intrång kraftledningen kan ha på reservatets växter, exempelvis Mellanlummer, Mosippa och Backsippa. Syftet med eldningen av det totalt 2,5 hektar stora området var att främja alla brandgynnade arter.