Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Minskad aktivitet vid station Hurva

Vid station Hurva har nu flera av arbetena avklarats och aktiviteterna i området kommer att minska. Fram till sommaren beräknar vi i stort sett att slutförts samtliga arbeten i anslutning till stationsområdet.

Återstående aktiviteter är förlagda inne i stationen och utförs utan påverkan för omgiven. Vi hoppas att vår närvaro inte medfört större besvär och tackar er för visad förståelse under byggperioden. 

Vägar är återställda

Trafikverket har på vårt uppdrag att reparera och asfaltera de vägar som använts för transporter under stationsbygget. Arbetet med att återställa vägarna är nu avslutat.

Plantering av träd och buskar

Med ambitionen att på sikt minska stationens visuella påverkan planterar vi träd och buskar i dungar omkring stationsområdet. Arbetet med planteringen är nu i stort sett avslutad.

Omriktarstationen tas i drift i juli

Vi arbetar nu med att driftsätta omriktarstationen och den första av de två länkar som ingår i likströmsförbindelsen. Tester pågår och vi beräknar enligt nuvarande tidplan att kunna ta den första länken och omriktarstationen i drift under juli 2016. Anläggningen består också av ett ställverk som driftsattes i september 2013.