Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vi välkomnar de nya projektledarna Guy-Raymond Mondzo och Roger Lyxell till SydVästlänkens norra del. Roger arbetar sedan tidigare som projektledare för luftledningesdelen på likströmssträckan och kommer framöver även att ansvara för sträckan Skänninge-Tranås. Guy är ny i programmet och kommer att vara projektledare för sträckan Tranås- Barkeryd.

Porträttbild Guy-Raymond MondzoVälkommen till SydVästlänken Guy! Hur känns det att vara en del av Svenska kraftnäts största investeringsprojekt?
Det känns otroligt spännande och utmanande att vara en del av just det här starka teamet! Jag är ny i programmet men känner mig hemma här på Svenska kraftnät efter att ha jobbat tidigare som projektledare här i nästan 3 år, mellan 2010 och 2013.

Kan du berätta lite kort om dig själv?
Jag är en gift tvåbarnsfar som är elkraftsingenjör i botten. Tidigare har jag arbetat med konstruktion och projektering av ställverk, kraftledningar och vattenkraftstationer samt jobbat som projektledare inom dessa områden. Under det senast året, har jag varit sektionschef och t.f. chef för transmission och distribution (T&D) på ÅF i Sverige. Där ansvarade jag för fyra sektioner med 40 medarbetare. Sedan en månad tillbaka arbetar jag som konsult för mitt eget företag med ramavtal genom ÅF.

Vad kommer att bli den största utmaningen med att vara projektledare på sträckan Tranås-Barkeryd?
Vårt fokus kommer fortsatt att ligga på att se till att arbetet utförs med kvalitet, att leveranserna sker på utsatt tid och att arbetet med HMS-frågorna (Hälsa, Miljö och Säkerhet) fungerar som vi önskar.

Hej Roger! Hur känns det att bli projektledare för ytterligare en sträcka i SydVästlänken?Det känns bra! Jag har jobbat i SydVästlänken sen i mars 2011 och tycker att det har varit en rolig och lärorik tid. SydVästlänken är ju det är första utbyggnadsprojektet Svenska kraftnät genomför som ett program. Så det är spännande att få vara med och utveckla en ny arbetsform som kommer fungera som förebild för många framtida utbyggnadprojekt.

Kan du berätta lite kort om dig själv?Jag är 44 år och är stationerad på Svenska kraftnäts kontor i Sundsvall. Jag började som projektstöd i SydVästlänkens luftledningsprojekt mars 2011, då som konsult. Sen 1 juni 2012 är jag anställd som projektledare på Svenska kraftnät. Innan jag började på Svenska kraftnät arbetade jag inom telekombranschen i 15 år.

Vad kommer att bli den största utmaningen med att vara projektledare på sträckan Skänninge-Tranås? Den största utmaningen blir kommunikationen med den Italienska entreprenören Sirti. Stor del av kommunikationen sker på engelska vilket kan leda till en del missförstånd. Jag arbetar med samma entreprenör på DC-sträckan så jag är väl förberedd på vad som ska komma.