Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Sista kontrakten tecknade för SydVästlänken

Svenska kraftnät tecknade den 31 maj två kontrakt avseende byggnationen av två delsträckor av SydVästlänkens norra gren. Dessa utgör de sista utestående entreprenaderna i projektet, vilket innebär att Svenska kraftnät nu har handlat upp entreprenader för sammanlagt 5,2 mdkr i SydVästlänken.

Karta

Det ena kontraktet tecknades med entreprenören Eltel och omfattar byggnationen av en 40 km lång 400 kV växelströmsledning mellan Tranås och elstationen i Barkeryd. Kontraktsumman uppgår till 164 miljoner kronor. Det andra kontraktet tecknades med entreprenören Skanska Sverige AB och omfattar byggnationen av en 44 km lång växelströmsledning mellan Nykyrka, strax norr om Motala, och Skänninge. Kontraktsumman uppgår till 190 miljoner kronor.

- Vi är tacksamma för att ha kunnat genomföra de här upphandlingarna inom utsatta tidsplaner utan några överklaganden, vilket skulle ha inneburit förseningar för projektet. Nu återstår en väldig noggrann uppföljning av att samtliga entreprenörer följer tidplanen, så att vi kan ta SydVästlänken i drift januari i 2015, säger Svenska kraftnäts inköpschef Hans Lundin.

Byggnationerna på aktuella sträckor startar i slutet av juni. Innan dess kommer vi att bjuda in berörda fastighetsägare till öppna hus för att informera om hur byggnationen kommer att gå till.