Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tre öppna hus under juni

I sommar påbörjar våra entreprenörer arbetet med att bygga vägar och fundament längs SydVästlänkens norra gren. Inför byggstarten bjöd vi in markägare och allmänheten till att träffa oss och entreprenörerna i Aneby, Boxholm och Borensberg.

De öppna husen är en möjlighet för alla som vill träffa representanter från Svenska kraftnät och aktuell entreprenör, ställa frågor om byggnationen och tidplanen, studera kartor över sträckningen och byggvägar samt se foton som visar olika moment i byggskedet.

Öppet hus på Aneby Wärdshus

Den 11 juni höll vi öppet hus på Aneby Wärdshus. Ett 30-tal personer kom för att ställa frågor om byggnationen mellan Tranås och Barkeryd. Här medverkade entreprenören Eltel. 

Öppet hur Boxholm

Den 18 juni fanns vi på plats i Boxholms Folkets hus. Hit kom ett 15-tal personer för att ställa frågor om byggnationen mellan Skänninge och Tranås. Här medverkade entreprenören Sirti.

Öppet hus Borensberg

Den 25 juni höll vi öppet hus på Brunneby musteri i Borensberg. Ett 40-tal personer kom för att ställa frågor om byggnationen mellan Bona (Nykyrka) och Skänninge. Här medverkade entreprenören Skanska.

Öppet hus för den norra etappen, sträckan mellan stationen Östansjö och Bona (Nykyrka), hölls redan i januari. Då medverkade entreprenören SPL Powerlines Sverige.

Film om hur byggnationen går till

Hur går det till att bygga en luftledning i stamnätet? Här kan du titta på filmen "Luftledning i stamnätet – så går det till". Filmen, som är några minuter lång, ger bland annat svar på varför nästan hela stamnätet är byggt med luftledning, vilka förberedelser som krävs innan vi kan börja bygga ledningen och hur det går till att resa stolpar och dra linor.