Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Elektra tar en kort paus för service och underhåll

Årets första veckor har inletts med bra framdrift i tunnelborrningen. Nu tar tunnelborrmaskinen Elektra en kort, men välförtjänt, paus för service och underhåll inför det fortsatta arbetet.

Rekordvecka inleder tunnelborrningen 2022

Vi kan glädjande konstatera att årets första vecka inleddes positivt med ett rekord på närmare 102 meter borrad tunnel. Veckan som följde var inte mycket sämre med närmare 96 meter. Just nu befinner sig tunnelfronten på cirka 3,5 kilometer av den totalt 13,4 kilometer långa tunneln.

Service och underhållsarbete av Elektra

Under kommande veckor ska tunnelborrmaskinen gå igenom rutinmässig service och underhåll. Det kommer också att utföras ett par små sprängningsarbeten i tunneln för att få tillräckligt utrymme att utföra den genomgång av maskinen som behövs.

Arbete vid Mörbygårdsvägen, Stocksundet och Stadsgårdskajen

Det pågår förberedelser för ventilationsschaktet vid Mörbygårdsvägen där en ledning för fjärrkyla först behöver flyttas innan arbetet med schaktet tar vid.

Vid Stocksundets norra strand planeras för en tillfällig gång- och cykelväg innan arbetet med ventilationsschaktet inleds. Planeringsarbetet sker i dialog med närboende och vi söker möjlighet att använda Svenska kraftnäts mobila utställning som en mötesplats vid Stocksundet där man kan ställa frågor om tunnelpassagen, ventilationsschaktet och annat arbete som kommer att ske just här. Vid Stadsgårdskajen pågår förberedelser för det fortsatta arbetet med ett hundra meter djupt ventilationsschakt.

Vill du komma i kontakt med projektet?

Skicka gärna e-post till anneberg@svk.se eller ring projektets Kontaktcenter på telefon 010-475 81 50.