Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Följ tunnelborrmaskinen Elektras framdrift ”live”

Nu är tunnelborrningen igång från Danderyd till Hammarby Sjöstad. Följ Elektras framdrift längre ner på hemsidan.

Drygt fyrtio meter med Elektra

Hittills har drygt fyrtio meter tunnel borrats. Nu sker sonderingsborrning för att efter det fortsätta borra. Efter cirka 150 meter borrad tunnel sker ett planerat stopp. Det görs för att utvärdera arbetet, göra ytterligare kvalitetstester och installera en permanent lösning för transportering och hantering av bergmassor.

Elektras framdrift ”live”

För att närboende, företag och verksamheter längs tunnelsträckningen ska veta när, var, hur och varför vi bygger tunneln för elkablar i Stockholm är det nu möjligt att följa framdriften ”live”, steg för steg. Klicka på kartan här nedan för att se tunnelns position i förhållande till din bostad, arbete eller annan plats du vistas på.

Genom att veta var tunnelborrmaskinen befinner sig och när den närmar sig kan du ta kontakt med oss om du skulle uppleva eventuella störningar till följd av vårt arbete.

Liten omgivningspåverkan

Tunnelborrning har en relativt liten omgivningspåverkan under byggtiden jämfört med sprängd tunnel. Den vanligaste störningen är stomljud från borrningen. Det kan uppkomma i berggrundlagda bostäder under cirka tre veckor per fastighet under den tid tunnelborrmaskinen passerar. Vissa sprängningsarbeten förekommer vid de sex ventilationsschakt som byggs längs sträckan. Förutom postala utskick tar vi också personlig kontakt med boende i berggrundlagda bostäder. Det görs för att beskriva möjligheten till tillfällig vistelse om stomljudet tillfälligt skulle överskrida föreskrivna riktvärden i projektets miljödom.

Kontakt dygnet runt

  • Projektets störningsjour tel. +46 10-475 81 50
  • Om projektet och kartan med tunnelborrmaskinens position www.svk.se/anneberg-skanstull
  • Mobil utställning som följer tunnelborrmaskinen i markplan. Kom och ställ frågor om projektet och prata tunnelborrning. Vi bjuder på kaffe och finns i Mörby Centrum mellan 1 februari och 31 mars 2020. Öppettider kl. 12-18
  • Facebook @annebergskanstull
  • Avisering inför sprängningar vid ventilationsschakt www.ncvib.com/sprangningsinformation