Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Byggnation av ventilationsschakt i Mörby
Byggarbetsplats ventilationsschakt Mörby

Pågående arbeten vid ventilationsschakt Mörby

Strax söder om Mörby Centrum pågår förberedelser för ett av de sex ventilationsschakt som byggs längs tunnelsträckningen mellan Danderyd och Hammarby Sjöstad. Schakten behövs bland annat för drift och underhåll av de 400 kV elkablar som kommer att finnas i tunneln och ventilation av den värme de alstrar.

Byggarbetsplatsen vid Mörbygårdsvägen

Byggarbetsplatsen ligger vid återvinningscentralen vid Mörbygårdsvägen och omges av stängsel med vepor och en skylt med kontaktuppgifter som är placerad söder om området. 

Spontning

Nu sker spontning vilket innebär att man bygger en stödkonstruktion, en förstärkning av ett avgränsat område, för att inte påverka den kringliggande marken. Den delen av arbetet kommer att pågår ytterligare 2-3 veckor.

Förbindelsetunnel

Under markytan ska en förbindelsetunnel att sprängas mellan huvudtunneln och det kommande ventilationsschaktet, det kan komma att inledas mot slutet av april 2023, tidpunkt är ännu ej fastställd. Bergmassor från sprängningarna tas ut på byggarbetsplatsen i Anneberg, Enebybergsvägen, Danderyd. 

Frågor

Välkommen om du har frågor, skicka e-post till anneberg@svk.se.