Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Svenska kraftnäts mobila utställning på Campus KTH från 15 augusti 2023

Nu öppnar Svenska kraftnäts och Anneberg-Skanstulls mobila utställning på Campus KTH. Välkommen förbi, det bjuds på kaffe och kunskapshöjande insatser om Svenska kraftnät, hur vi arbetar för att stärka kapaciteten i elnätet, bygget tunneln för 400 kV elkablar mellan Danderyd och Hammarby Sjöstad och de sex ventilationsschakten, ett av dem beläget mellan IVL Svenska Miljöinstitutet och Sophiahemmet.

Här står utställningen

Utställningen står vid Lindstedtsvägen, nära Östra Station, torget där IVL Svenska Miljöinstitutet och Millesfontänen är belägna.

Öppettider 

Våra öppettider är vardagar 10-17, eventuella avvikelser meddelas via projektets webbsida och Facebook. 

Det här finns i utställningen 

Utställningen är fylld av filmer och information om Svenska kraftnät, tunneln för 400 kV kablar, ventilationsschakten, geologi, hydrogeologi, akustik, arbetsmetoder och mycket annat. Här finns också en drönarfilm över Campus KTH för att se mer exakt vart tunnel och ventilationsschakt kommer att finnas i förhållande till olika byggnader och verksamheter i området. 

Veteranpoolen bemannar

Seniora, mycket kunniga specialister från Veteranpoolen bemannar utställningen, några av dem är utbildade på KTH och har även undervisat och föreläst här.