Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Svenska kraftnäts mobila utställning vid Naturhistoriska

Från den 1 juni till midsommar kommer Svenska kraftnäts mobila utställning att finnas parkerad utanför Naturhistoriska. Utställningen innehåller information om Svenska kraftnäts uppdrag och varför vi bygger en tunnel för 400 kV kablar mellan Danderyd och Hammarby Sjöstad, ett av ett stort antal projekt som Svenska kraftnät driver för att säkra nätkapaciteten och elförsörjningen i Stockholm, flera av dem med region- och lokalnätsägarna.

Seniorer bemannar

Utställningen är bemannad av våra synnerligen kompetenta och trevliga kommunikatörer, tillika ingenjörer, från Veteranpoolen med lång erfarenhet av energiförsörjning, tunnelborrning och teknikfrågor.

Nytt rekord besökare till utställningen 

Vid Stocksunds Hamnplan i Danderyd har vi haft drygt 900 besökare sedan den 1 mars 2022. Nu ser vi fram emot ett stort antal besökare vid Naturhistoriska och att välkomna såväl företag som verksamheter och boende från hela Stockholm. 

Öppettider

Våra öppettider är vardagar kl. 10-17 och helger kl. 12-16, närmaste tunnelbanestation är Universitetet. Varmt välkommen att komma förbi för en kopp kaffe, för att se en film som förklarar de svåra frågorna, och att själv ställa frågor om var, när, hur och varför tunneln för 400 kV kablar behövs och vart du kan hitta de ventilationsschakt som byggs för tunneln och kablarna.