Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Seniorer från Veteranpoolen

Svenska kraftnäts mobila utställning vid Stocksunds Hamnplan

Nu närmar sig tunnelborrmaskinen Stocksundet. Från den 1 mars finns Svenska kraftnäts mobila utställning vid Stocksunds Hamnplan, mittemot Hamnkrogen.

Inom kort lämnar tunnelborrmaskinen Danderyds kommun. Fortsättningsvis kommer två ventilationsschakt för tunneln att etableras i kommunen, det ena i Mörby och det andra vid Stocksundet, mellan E18 och Roslagsbanan.

Ventilationsschakt Stocksundet

Ventilationsschakt behövs för att hantera värme som alstras av de stamnätskablar som kommer att finnas i tunneln men också för drift och underhåll. Som ett första steg sker förberedande arbeten. En tillfällig gång- och cykelbro ska byggas för att göra det möjligt att passera platsen på ett säkert sätt under byggtiden. Du kommer att märka av avspärrningar och lastbilstransporter till och från entreprenörens arbetsområde. Byggstart för ventilationsschaktet kommer att ske tidigast i maj/juni 2022.

Svenska kraftnäts mobila utställning

Från den 1 mars 2022 finns Svenska kraftnäts mobila utställning vid Stocksunds Hamnplan, mittemot Hamnkrogen. Lär känna projektet och ställ frågor om det pågående arbetet. Här finns videoklipp om geologi, arbetsmetoder, akustik och mycket annat. Utställningen bemannas av Veteranpoolen och vi bjuder självklart på kaffe.

Regelbunden information

Vill du få regelbunden information finns möjlighet att prenumerera på vår  månatliga statusuppdatering som går ut via e-post i slutet av varje månad. Anmäl dig via e-post anneberg@svk.se. 

Välkommen att kontakta oss 

  • anneberg@svk.se
  • Projektets kontaktcenter tel. 010-475 81 50, bemanning dygnet runt
  • svk.se/anneberg-skanstull
  • Facebook @annebergskanstull