Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tunnelprojektet arbetar förebyggande mot spridning av virus

Projekt Anneberg-Skanstull Tunnel följer utvecklingen och agerar utifrån försiktighetsåtgärder och rekommendationer från Svenska kraftnät, Folkhälsomyndigheten, andra myndigheter i Sverige och berörda länder.

Vi arbetar systematiskt tillsammans med vår entreprenör JV Hochtief-Implenia för att förebygga och begränsa smittspridningen med tanke på medarbetare, närboende och verksamma i samhället omkring oss.

Svenska kraftnät uttrycker risk för förseningar i infrastrukturprojekt

I en artikel i Montel News, en av Europas största specialinriktade nyhetsbyråer inom elmarknadsområdet, uttrycker Svenska kraftnäts Per Eckemark, chef för division Nät, risk för att stora infrastrukturprojekt kan komma att försenas till följd av Coronavirusets konsekvenser. Det framkommer efter en analys av situationen som Svenska kraftnät har gjort. Man ser i dagsläget inte att det kommer att påverka Sveriges elförsörjning. Pers uttalanden här nedan:

"Vi ser en överhängande risk att pågående entreprenadverksamhet kommer att påverkas under de kommande månaderna. Många projekt är beroende av utländsk arbetskraft och stängda gränser medför problem att få arbetare till arbetsområdet. Vi ser även risker med att få material i tid till projekten, skriver Per Eckemark, chef för division Nät, men betonar att det i dagsläget är en marginell inverkan. Av 150 pågående projekt är det i dagsläget enbart något enstaka där kritiskt arbete blivit försenat som riskerar att leda till en försening. På frågan hur känsliga de stora infrastrukturprojektens tidsplaner är för störningar svarar Per Eckemark att det i pågående projekt finns marginaler för att kunna tillgodose en säker drift av Sveriges elförsörjning. Störningar, i den omfattning som coronavirusepidemin riskerar bidra till, kommer få konsekvenser på enskilda projekt som kan leda till förseningar. I dagsläget ser vi dock inte att det kommer att få påverkan på Sveriges elförsörjning".

Kontakt med projektet

  • Facebook @annebergskanstull
  • Störningsjouren är bemannad dygnet runt, tel. +46 10-475 81 50
  • anneberg@svk.se