Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Anneberg-Skanstull går mot byggstart

Regeringen har den 18 januari 2018 beslutat att avslå överklaganden gällande nätkoncession för en 400 kV ledning från Anneberg till Skanstull i Danderyds, Solna och Stockholms kommuner. Det innebär att Energimarknadsinspektionens tidigare beslut att meddela nätkoncession ligger fast.

Miljödom sedan tidigare

Högsta Domstolen beslutade i november 2017 att inte bevilja prövningstillstånd i ärende gällande projektets miljödom. Detta innebär att Mark- och miljödomstolens beslut från november 2016 har vunnit laga kraft.

Säkrare tid för byggstart

Med besluten blir tidpunkten för byggstart säkrare. Nu går arbetet vidare med entreprenadupphandling och uppbyggnad av den organisation som behövs för produktionsfasen.

Information direkt till din email

Följ projektet genom att prenumerera på nyheter från hemsidan via RSS och email. Ställ gärna frågor till projektledningen. Vi kommer successivt att öppna fler kontaktvägar till Svenska kraftnät när vi närmar oss byggstart.