Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tre män och en kvinna som tittar på ett papper

Fältbesök inför etablering vid Anneberg

Nu sker förberedelser inför entreprenörens etablering på arbetsplatsen i Anneberg.

Platsbesök längst tunnelsträckningen

Nyligen genomförde JV HOCHTIEF Implenia ett platsbesök längst den 13,4 km långa sträckan tillsammans med representanter från Svenska kraftnät.

- Det känns tryggt att veta att verkligheten ser ut som på kartan. Det finns utmaningar men jag känner ändå att Stockholm är något mindre komplext än till exempel i London där vi tidigare arbetat med tunnlar, säger Karsten Läufer, platschef från JV HOCHTIEF Implenia.

Tillverkare av tunnelborrmaskin

Entreprenören har skrivit under en avsiktsförklaring (”Letter of Intent”) med Herrenknecht AG för tillverkning av den tunnelborrmaskin (”TBM”) som under fyra år ska borra sig fram 50-100 meter under markytan mellan Danderyd och Hammarby Sjöstad och så småningom innehålla Svenska kraftnäts stamnätskablar.

- Den tyska tillverkaren Herrenknecht har fått uppdraget. De har närmare 100 filialer runt om i världen och 2 600 projekt i sin portfolio. Det borgar för  erfarenhet och trygghet, säger Christian Zimmermann, projektledare från JV HOCHTIEF Implenia.