Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Inbjudan till ett extra samrådsmöte för ny utredningskorridor mellan Markeby och Överby station

Svenska kraftnät bjuder härmed in till ett extra samrådsmöte 11 april gällande en ny utredningskorridor mellan Markeby i Upplands Bro kommun till Överby station, en delsträcka av den planerade 400 kV-ledningen mellan Hamra och Överby stationer.

Syftet med det extra samrådsmötet är att ge de berörda fastighetsägare, som inte kunde delta på mötet som hölls 7 mars på grund av försenad inbjudan, tillfälle att ställa frågor till Svenska kraftnäts representanter om sträckningsförslaget.

Det digitala mötet hålls måndag 11 april kl. 17.00-17.45

Länk till mötet kommer att publiceras på webbplatsen

Se presentationen från tidigare möte

Observera att vi inte kommer att presentera sträckningsförslaget som beskrivs i det kompletterande samrådsunderlaget på mötet. Den som vill ha information om förslaget hänvisar vi till inspelad presentation från möte den 7 mars som ni hittar på projektets websida under "Dokument och kartor" eller via direktlänken https://youtu.be/rASH6Ot0jrE Öppnas i nytt fönster  (länk till youtube.com).

Svar på inkomna frågor från det mötestillfället finns publicerade här på webben

Ta del av samrådsunderlaget

Ett annat alternativ att få mer information är att ta del av samrådsunderlag för det kompletterande samrådet, där vi redogör för de nya sträckningsalternativen. Samrådsunderlaget finns tillgängligt på projektets webbplats under sidan ”Dokument och kartor”. Önskar ni ett utskrivet exemplar skickat till er vänligen kontakta Maria Stenkvist, delprojektledare Tillstånd.

Lämna era yttranden senast 15 april

Svarstiden har förlängts med två veckor på grund av att inbjudan till samrådet som skickades ut till fastighetsägare var försenat. För att yttrandet ska tas med i samrådsredogörelsen behöver den skickas in till oss senast 15 april och märkas med Svk 2019/68 till mailadressen registrator@svk.se, alternativt med post till: Svenska kraftnät, Att: Maria Stenkvist, Box 1200, 172 24 Sundbyberg.

För ytterligare information kontakta gärna: