Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Samråd för elförbindelse mellan Enköping och Sollentuna

Svenska kraftnät planerar en ny elförbindelse för 400 kV mellan stationerna Hamra i Enköpings kommun och Överby i Sollentuna kommun. Den ska ersätta en 220 kV-ledning som idag sträcker sig mellan stationerna. Nu bjuder vi in till samråd där alla som vill har möjlighet att lämna synpunkter.

Samrådsunderlaget inklusive detaljkartor finns publicerat här på webbplatsen, se sidan "Dokument och kartor Öppnas i nytt fönster".

Samrådet pågår fram till den 10 juni. Under perioden har alla som vill möjlighet att lämna synpunkter och information som kan vara av värde inför valet av elförbindelsens placering. Alla förslag som rör den föreslagna ledningssträckningen och utredningskorridoren är välkomna. Inkomna synpunkter och förslag kommer sedan att sammanvägas med andra intressen såsom boendemiljö, natur- och kulturmiljö, framkomlighet, ekonomi och driftsäkerhet.

Inbjudan till samråd har skickats ut till en bred samrådskrets, där bland annat berörda fastighetsägare, myndigheter och andra intressenter ingår.

Karta över utbyggnadsförslaget

Så lämnar du synpunkter under samrådet

Ni lämnar era synpunkter antingen via post eller e-post. Ange alltid dnr 2019/68 i brevet eller i ämnesraden för e-post. Vänligen skicka era synpunkter senast 10 juni 2020.

Vi ber föreningar och organisationer som får samrådsunderlaget på nationell, regional och kommunal nivå, att samordna sina synpunkter. Vi ber även fastighetsägare att informera eventuella rättighetshavare om detta samråd.

E-post: registrator@svk.se
Postadress:
Svenska kraftnät
Registrator
Diarienummer 2019/68
Box 1200
172 24 Sundbyberg