Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Samråd om vattenverksamhet, sjökabel i Mälaren

På en delsträcka av det senaste sträckningsförslaget för den nya ledningen mellan Hamra och Överby stationer planerar vi att anlägga en sjökabel över en vik av Mälaren. Att anlägga en sjökabel räknas som tillståndspliktig vattenverksamhet enligt miljöbalken.

Därför genomför vi under augusti till september 2022 ett särskilt samråd om sjökabelsträckan som en del av tillståndsprocess enligt miljöbalkens 11 kapitel. Samrådet omfattar anläggning av sjökabel och landtagningsplatser i Mälaren, i Järfälla kommun och Upplands-Bro kommun.

Sjökabelsträckan beskrivs i samrådsunderlaget för sjökabeln som finns tillgängligt under sidan ”Dokument och kartor” Öppnas i nytt fönster under rubriken Samråd om vattenverksamhet för sjökabelsträcka.

Vi samråder med de som är berörda av sjökabelsträckan, det vill säga Järfälla och Upplands-Bro kommun, länsstyrelsen i Stockholm, föreningar och andra intresseorganisationer. Samrådsinbjudan skickas även till de fastighetsägare som berörs av anläggandet av kabeln vilket även omfattar de fastigheter som kan beröras av ljudnivåer från arbetet.

Yttranden om sjökabelsträckan märkta med dnr 2022/1955 skickas in senast den 30 september 2022 till registrator@svk.se alternativt till postadress: Svenska kraftnät, Att. Maria Stenkvist, Box 1200, 172 24 Sundbyberg.