Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Undersökning av placering av vinkelstolpar

Under våren 2022 kommer Svenska kraftnät att undersöka placeringarna av vinkelstolparna för den planerade kraftledningen mellan Hamra och Överby. Med start i början av maj undersöker vi terrängen vid vinkelplatserna.

Hur går undersökningen till?

Undersökningen görs av arbetslag om 2 -3 personer som till fots besöker vinkelplatserna och studerar terrängen.  Efter koncession görs grundligare markförundersökningar som kan resultera i att vissa stolpplaster behöver justeras något.

Informationsbrev har skickats till fastigheter som berörs angående undersökningen.

Vad är en vinkelstolpe?

Vinkelstolpar är, som namnet antyder, den stolptyp som används där ledningen ändrar riktning och deras placeringar avgör därmed ledningens utformning. Att undersöka stolpplatserna och precisera vinkelstolparnas placeringar är ett viktigt moment innan vi kan fastställa en linje för koncessionsansökan. När vinkelplatserna är bestämda kan vi presentera en färdig koncessionslinje för den nya kraftledningen mellan Hamra och Överby.