Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Markundersökningar med start i augusti

Med start i augusti 2022 ska markundersökningar genomföras vid de nya stolpplaceringarna längs ledningssträckan. Vid markundersökningarna används en borrbandvagn för att göra provhål i marken så att grundförhållandena kan bestämmas. Utifrån resultatet avgörs sedan vilka fundament och stolpar som ska användas på respektive plats.

Markundersökningarna beräknas pågå under ungefär ett år och utförs av IMPAB via Efla AB på Svenska kraftnäts uppdrag. Respektive fastighetsägare som är direkt berörd av en borrplats kommer att kontaktas av vår kontaktperson Stefan Sahlberg inför att undersökningar ska utföras på fastigheten. Eventuella skador som kan uppstå på exempelvis mark eller vägar ska återställas alternativt ersättas ekonomiskt.

Vid användning och vid transport av borrbandvagn vidtas åtgärder för att minimera påverkan på omgivningen. För att säkerställa att värdefulla natur- och kulturvärden skyddas märks sådana objekt ut med märkband i fält. 

Kontakta oss

Om ni har några frågor eller synpunkter är ni alltid varmt välkomna att höra av er till oss som arbetar i projektet. I första hand ber vi er vända er till vår kontaktperson Stefan Sahlberg. Fler kontaktuppgifter hittar ni på projektets webbplats: www.svk.se/horred-breared