Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Under perioden oktober till december kommer vi att göra inmätningar kring stationerna Nybro och Hemsjö. Berörda fastighetsägare har fått brev om att inventeringarna startar.

Var sker inmätningarna?

Inmätningarna kommer att ske i områdena kring stationerna Nybro och Hemsjö, med start i Hemsjö i oktober och i Nybro i november.

Inmätningarna kommer endast att utföras på de fastigheter där vi har fått tillstånd. På kartan ser du i grön färg vilka fastigheter vi kommer att inventera.

Karta över vilka fastigheter vi inventerar i Hemsjö
(.pdf) Öppnas i nytt fönster
Karta över vilka fastigheter vi inventerar i Nybro (.pdf) Öppnas i nytt fönster

Hur går inmätningarna till?

Inmätningarna kommer på vårt uppdrag att utföras av Geocon. Vi kommer att gå till fots längs den planerade ledningssträckan och ta oss mellan platserna med personbil. Inmätningarna görs manuellt med mätutrustning vid den planerade ledningssträckan. 

Vad innebär inmätningar?

Vi behöver göra inmätningar för att kunna hitta den bästa sträckningen för den planerade ledningen. Vi kommer därför att mäta in till exempel vägar, befintliga ledningar, diken, större stenar och stora höjdskillnader i marknivå. Syftet är att kunna undvika att placera stolpar i problematiska områden ur ett tekniskt perspektiv.

Kontaktperson inventeringar vid station Nybro

Knut Arnesson, 0481-482 53, knut.arnesson@skogsstyrelsen.se 

Kontaktperson inventeringar vid station Hemsjö

Tommy Persson, 0451-38 31 21, tommy.persson@skogsstyrelsen.se