Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Man och kvinnas i skog som tittar på en karta
Fotograf: Tomas Ärlemo

Med början i april kommer vi att göra förundersökningar i form av inventeringar av natur- och kulturvärden på fastigheter längs den planerade ledningssträckan mellan Nybro och Hemsjö.

 Vi behöver göra undersökningarna för att kunna hitta den bästa sträckningen för den planerade ledningen. Genom att identifiera kultur- och naturvärden kan vi ta hänsyn till dessa när vi planerar sträckningen och anpassa stolparnas placeringar för att minska påverkan. Arbetet förutsätter någorlunda gynnsamma väderförhållanden och genomförs därför till största delen under perioden juni till och med augusti. Arbetena fortsätter in på hösten men då i mindre omfattning.

Var sker undersökningarna?

Undersökningarna kommer endast att utföras på de fastigheter där vi har tillstånd för förundersökning från länsstyrelsen alternativt regeringen eller där fastighetsägaren har gett oss tillstånd. Informationsbrev har skickats ut till de som äger fastighet där vi har tillstånd. Brevet inte har skickats till de fastighetsägare där vi saknar tillstånd att beträda marken och därmed inte kan genomföra undersökningar i nuläget. Får vi fler tillstånd kommer informationsbrev även att skickas till de fastighetsägarna.

Karta över vilka fastigheter som inventeras finns under Dokument och kartor. Kartan uppdetaras allteftersom vi får nya tillstånd.

Hur går undersökningarna till?

Arkeologer och biologer kommer att utföra inventeringar av kultur- respektive naturvärden. Vi kommer att gå till fots längs den planerade ledningssträckan och ta oss mellan platserna med personbil. Vi använder enbart allmänna vägar och privata vägar som har statsbidrag samt vägar där vi har tillstånd.

Välkommen att höra av dig!

Om du har några frågor eller synpunkter är du varmt välkommen att höra av dig till våra kontaktpersoner. Vill du att vi kontaktar dig innan vi beträder din fastighet vänligen meddela kontaktpersonerna detta. Har du uppgett sådana önskemål tidigare har vi det noterat. Då behöver du alltså inte meddela oss igen.

Knut Arnesson
0481-482 53
knut.arnesson@skogsstyrelsen.se

Mats Danielsson
070-588 00 16
mats.danielsson@sweco.se