Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kompletterande samråd för flera delsträckor

Svenska kraftnät kommer att genomföra kompletterande samråd enligt 6 kap miljöbalken för flera delsträcka av den planerade ledningen mellan Nybro och Hemsjö.

Under det andra samrådet i april 2015 inkom flera förslag på alternativa sträckningar. Vi har arbetat vidare med några av förslagen och genomför nu kompletterande samråd där vi gärna vill ha synpunkter för delsträckorna:

  • Dockemåla
  • Getasjö
  • Ågrenstorp (Ällenäs - Solliden)
  • Starkeklev

Samrådunderlag för respektive delsträcka samt kartor och bedömningsunderlag finns publicerade under Dokument och kartor. Var vänlig sänd oss synpunkter senast den 23 juni 2016, antingen via post eller via e-post, enligt uppgifter nedan.

Postadress:
Svenska kraftnät
Registrator, dnr 2016/692
Box 1200
172 24 Sundbyberg

E-post: registrator@svk.se, dnr 2016/692

Utskick till dig som är berörd fastighetsägare

Vi har skickat ut samrådsunderlag till ägare av fastigheter som direkt berörs av något av de kompletterande samråden. Utskicken bör vara framme under onsdagen 25 maj.

Vissa av de nya sträckningsförslagen innebär intrång på fastigheter som tidigare inte varit berörda. För att få tillträde till de fastigheterna och kunna göra nödvändiga inventeringar skickar vi ut MFÖ:er (Medgivande om förundersökning) till berörda fastighetsägare.

Ytterligare kompletterande samråd planeras

Vi förbereder även för ytterligare kompletterande samråd. Mer information om vilka delsträckor som berörs presenteras när inventeringar är genomförda och underlagen är färdigställda.