Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Samrådsredogörelse klar

Samrådsredogörelsen för den kraftledning som Svenska kraftnät planerar från Nybro i Nybro kommun till Hemsjö i Olofströms kommun är nu klar.

Ett första samråd hölls i juni 

Ett första samråd hölls från juni till september 2014. Svenska kraftnät fick in ca 500 yttranden och synpunkter under samrådet. 

Samrådsredogörelsen svarar på yttranden 

En samrådsredogörelse har nu tagits fram, som redogör för de yttranden som har kommit in och Svenska kraftnäts kommentarer till dessa.

Läs samrådsredogörelsen

Utredningsområdet har minskats

Med hjälp av den information som har lämnats under samrådet har Svenska kraftnät valt ett eller flera utredningsområden att arbeta vidare med.

Därför behöver förbindelsen vara luftburen växelström

Under samrådet har vi fått många önskemål om att förbindelsen ska förläggas som markkabel. För att förbindelsen ska fylla sitt syfte - att stärka stamnätet - behöver förbindelsen vara luftburen växelström. En omfattande förklaring finns att läsa i kapitel 3 i samrådsredogörelsen.