Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Välkommen till öppet hus om tillfartsvägar

I januari kommer vi att genomföra öppna hus om hur vi planerar att använda befintliga vägar under projektering och byggnation av den nya ledningen. För att kunna använda vägarna vill vi teckna nyttjanderättsavtal med berörda väghållare och fastighetsägare. Öppet hus är ett tillfälle för dig att träffa oss från Svenska kraftnät och ställa dina frågor om vägar och vägavtal. Alla som vill komma till ett öppet hus är varmt välkomna.

Vi kommer att genomföra fem öppna hus där vi kommer att fokusera på olika delar av sträckan på de olika mötestillfällena. Du som är berörd fastighetsägare eller väghållare har fått en inbjudan hemskickad med tid och plats för det möte som fokuserar på den delen av sträckan som berör din fastighet. För fastigheter med flera delägare har detta brev skickats till en av delägarna. För vägsamfälligheter har brevet skickats till samfällighetens kontaktperson.

Vad gör jag om jag inte kan komma till öppet hus?

Om du inte har möjlighet att komma till det öppna hus som berör din del av sträckan är du välkommen på ett annat öppet hus.  Du ser de olika mötestillfällena nedan.

Du är också välkommen att kontakta oss för att diskutera just dina vägar. Kontaktpersoner är Knut Arnesson och Tommy Persson. Du hittar kontaktuppgifter nedan.

Om öppet hus

När dörrarna öppnas kommer vi att inleda med öppet hus. Då har du möjlighet att träffa oss från Svenska kraftnät och ställa dina frågor om vägar och vägavtal.  En timme efter mötets utsatta starttid kommer vi att hålla en presentation där vi berättar om behovet av tillgång till vägar och om nyttjanderättsavatal. Presentationen inklusive efterföljande frågestund är beräknad till en timme. Sedan fortsätter det öppna huset i ytterligare 30 minuter. Vi bjuder på fika.

Tid och plats

Tid Plats

19 januari kl. 14.00 - 16.30
Presentation med frågestund kl. 15.00

Emmaboda
Folkets hus, lokal Dackesalen
Nygatan 8

19 januari kl. 17.30 - 20.00
Presentation med frågestund kl. 18.30

Emmaboda
Folkets hus, lokal Dackesalen
Nygatan 8

20 januari kl. 14.00 - 16.30
Presentation med frågestund kl. 15.00

Konga
Folkets hus, A-lokalen
Ronnebyvägen 8

20 januari kl. 17.30 - 20.00
Presentation med frågestund kl. 18.30

Konga
Folkets hus, A-lokalen
Ronnebyvägen 8

21 januari kl. 17.30 - 20.00
Presentation med frågestund kl. 18.30

Hemsjö
Samlingslokalen, Pa Ordensväg 4

Kontaktpersoner

Om du har frågor om öppet hus och vägar är du välkommen att kontakta oss.

Knut Arnesson, telefon 0481-482 53

Tommy Persson, telefon 0451-38 31 21