Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Inbjudan till kompletterande samråd för område Danmark

Svenska kraftnät bjuder in till kompletterande samråd för den planerade kraftledningen vid område Danmark i Uppsala kommun.

Elnätet förnyas och förstärks

De planerade nya stamnätsledningarna i Uppsalaområdet kommer att möjliggöra ökad överföring av el från norra till södra Sverige samt ökat effektuttag i Uppsalaområdet. Resultatet kommer bli ett mer flexibelt och robust stamnät som är förberett för förändringar i det svenska elsystemet, en viktig del i energiomställningen i Sverige.

Samråd pågår mellan 16 september – 17 oktober 2022

Samrådsunderlag, som beskriver sträckningsförslaget, finns tillgängligt på projektets webbplats under "Dokument och kartor". På sidan om "Samråd" kan du läsa mer om projektet och samrådsprocessen.

Lämna synpunkter fram till 17 oktober

Skicka dina synpunkter via e-post till registrator@svk.se eller via post till Svenska kraftnät, Box 1200, 172 24 Sundbyberg – ange diarienummer Svk 2020/3794.