Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Koncessionen att bygga ledningen äger laga kraft

Koncessionen att bygga ledningen (tillståndet från Energimarknadsinspektionen) har vunnit laga kraft och Svenska kraftnät genomför just nu upphandling av entreprenad i projektet.

Den 29 mars 2023 fick Svenska kraftnät koncession (tillstånd från Energimarknadsinspektionen) att bygga ledningen mellan Skogssäter och Kilanda. Efter detta har det inkommit ett antal överklaganden till regeringen. Den 22 februari 2024 beslutade regeringen att avslå dessa vilket innebär att koncessionen nu äger laga kraft.

Du som berörs av ledningsförnyelsen kommer att få mer information

Just nu genomför Svenska kraftnät upphandling av entreprenad och planerar att skriva kontrakt med en entreprenör i mars. I slutet av april kommer vi att skicka ett informationsbrev till dig som äger eller arrenderar mark, eller på annat sätt berörs av ledningsförnyelsen, för att informera om de förberedelser vi gör inför entreprenaden.

Bland annat kommer vi att berätta hur det går till när vi snitslar hänsynsobjekt. Vi kommer också att börja genomföra syner från och med  juni för att bland annat undersöka de vägar som kan komma att användas i projektet. Projektets kontaktpersoner kommer att kontakta dig innan vi beträder din mark. 

Vi planerar att genomföra ett informationsmöte för dig som berörs av ledningsförnyelsen i slutet av maj. Då kommer du att få information om projektet och byggprocessen. Vi återkommer till dig med en inbjudan ett par veckor innan mötet äger rum så att du vet var och när mötet sker. 

Har du några frågor?

Du kan alltid ta kontakt med projektets kontaktpersoner om du har frågor om projektet: