Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Ansökan om koncession inskickad till Energimarknadsinspektionen

Förnyelsen av station Horndal medför att de ledningar som idag är anslutna till den befintliga stationen behöver ledas om till den nya stationen. För en av de fyra ledningarna som ingår i projektet har nu ansökan om ändring av koncession skickats in till Energimarknadsinspektionen. Övriga koncessionsansökningar skickas in i höst.

Energimarknadsinspektionen är den myndighet som handlägger och beslutar om vi får tillstånd att dra ledningarna enligt vårt förslag. För en av de fyra ledningarna som ingår i projektet har nu ansökan om ändring av koncession skickats in enligt 2 kap. 28 § ellagen. I och med att ändringen utifrån befintlig koncession är en mindre ändring krävs ingen miljökonsekvensbeskrivning (MKB). Ansökan om ändring finns publicerad här på projektwebben under fliken "Dokument och kartor" Öppnas i nytt fönster.

Övriga ansökningar skickas in i höst

De övriga tre koncessionsansökningarna som ingår i projektet är planerade att skickas in under senhösten. Tillståndsprocessen för en femte anslutande ledning till den nya stationen hanteras inom ledningsprojektet Horndal—Avesta.