Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Mark- och fundamentarbetet fortsätter

Vårens och sommarens markarbete för det utökade stationsområdet i Tuna har gått planenligt. I oktober påbörjas montagearbeten och mark- och fundamentarbetet fortsätter fram till sommaren 2023.

Sedan byggstarten för snart sex månader sedan har fokus varit på markarbetet i projektet. Bland annat har en byggväg fram till det nya stationsområdet anlagts genom mycket blockrik terräng. Även schaktarbeten och betonggjutningar för fundament till nya kraftledningsstolpar är påbörjade.

Bilden visar gjutning av bottenplattor

Forntida hästsko hittad

Parallellt med schakt- och betongarbetet pågår en arkeologisk utgrävning av två fornlämningar som ligger inom projektområdet. I den fossila åkern har arkeologerna hittat en hästsko som bedöms härstamma från tidig medeltid.

Bilden visar arkeologer som undersöker fossil åker

Bilden visar hästsko från medeltiden

Det här händer framöver

Under den resterande delen av 2022 pågår framför allt mark- och fundamentarbeten. Vissa montagearbeten påbörjas också för den ledningsåtgärd som är planerad till oktober. Betongarbetet med fundamenten till de nya kraftledningsstolparna fortsätter fram till mitten av nästa år.