Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Svenska kraftnät erbjuder digital grundutbildning i Common Information Model

Svenska kraftnät tillhandahåller en kostnadsfri digital grundutbildning till intresserade aktörer inom Common Information Model (CIM).

CIM spelar en central roll i att standardisera datahanteringen i moderna energisystem.

- Utbildningen täcker allt från grunderna i CIM till dess historiska utveckling och struktur och ger insikter som är direkt tillämpliga i arbetet med informationsmodellering av energisystem och en inblick i tillägg och profilering, säger Giuseppe Martinelli, Senior ingenjör kraftsystemdata på Svenska kraftnät.

Utbildningen erbjuder en snabb och effektiv introduktion till denna viktiga standard för energibranschen. Utbildningen tar ungefär 30 till 60 minuter att genomföra och är designad för att ge en grundläggande förståelse för hur data och information hanteras inom energisystemet.

Svenska kraftnät bjuder också in aktörer som arbetar med eller är intresserad av kraftsystem och vill få en grundläggande förståelse för hur information och data hanteras i energibranschen till ett webbinarium om CIM utbildningen den 6 mars mellan klockan 13.00 - 14.30. 

Information om webbinariet om CIM

Svenska kraftnät bjuder in till webbinarium om kostnadsfri utbildning i Common Information Model den 6 mars klockan 13.00 - 14.30

För att gå kursen

Inga förkunskaper krävs.

Mer information om utbildningen och hur du anmäler dig hittar du här.  

Kontakt 

För frågor kontakta datautbyte@svk.se

Läs mer om CIM och datainsamling