Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kompletterande samråd om City Link etapp 2

Senast uppdaterad:

Svenska kraftnät har tagit fram ett utbyggnadsförslag för den andra etappen av elförbindelsen City Link inom projektet Stockholms Ström. Vi vill nu få in synpunkter i ett kompletterande samråd för den södra delen av sträckan.

Samråd om hela sträckan skedde under februari och mars 2014. Därefter har vi efter vidare utredning korrigerat utredningskorridoren för tunneln i såväl djup- som sidled mellan Blecktornsparken på Södermalm och station Skanstull i Hammarbyhamnen. Dessa korrigeringar vill vi nu samråda om.

Lämna dina synpunkter senast 9 maj 2014
Skicka brev till: Svenska Kraftnät, Att: Helene Boström, Box 1200, 172 24 Sundbyberg. Du kan även skicka e-post till: registrator@svk.se. Märk med dnr 2011/704.

För ytterligare information och för möjligheten att inlämna muntliga synpunkter i ärendet kontakta gärna:

Ta del av samrådsunderlaget
Utbyggnadsförslaget beskrivs i ett samrådsunderlag som berörda fastighetsägare (såväl de som tidigare har omfattats av samråd samt nya tillkommande fastighetsägare), samt ett urval av myndigheter, företag och organisationer, får via posten kring påsk.

Samrådsunderlag och kartor

Kort om samrådsprocessen
Samråd genomförs med länsstyrelsen, berörda myndigheter och kommunen, intresseorganisationer, fastighetsägare och övriga berörda för att informera om och ta emot synpunkter på den planerade elförbindelsen. Efter att vi har behandlat synpunkter från samrådet färdigställs ansökningshandlingar för koncession och miljödom. Tillståndsansökan till Energimarknadsinspektionen samt Mark- och miljödomstolen planerar vi att lämna in under sommaren 2014.

Våren 2012 hade vi samråd om förstudien där flera olika sträckningsalternativ beskrevs. Sedan dess har vi arbetat vidare med ett mer detaljerat utbyggnadsförslag.

Läs mer om projektet Stockholms Ström och City Link etapp 2 på http://www.stockholmsstrom.net