Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Samråd om City Link etapp 2

Senast uppdaterad:

Svenska kraftnät har tagit fram ett utbyggnadsförslag för den andra etappen av elförbindelsen City Link inom projektet Stockholms Ström. Som en del av samrådet välkomnar vi till öppna hus i början av mars.

Våren 2012 hade vi samråd om förstudien där flera olika sträckningsalternativ beskrevs. Sedan dess har vi arbetat vidare med ett utbyggnadsförslag som vi nu vill samråda om för att ta emot synpunkter.

Utbyggnadsförslaget beskrivs i ett samrådsunderlag som fastighetsägare och andra berörda längs den föreslagna sträckningen får via posten i samband med samrådet. Det finns också publicerat här på webben.

Välkommen till öppna hus
Som en del av samrådsprocessen bjuder vi in till öppna hus för att informera om projektet. På plats finns representanter inom olika sakområden för att kunna svara på dina frågor.

Tisdag 4 mars, kl.17-20. Clarion Stockholm Hotell, Ringvägen 98

Onsdag 5 mars, kl.17-20. Summit konferenslokaler, Grev Turegatan 30

Torsdag 6 mars, kl.17-20. Danderyds församlingslokal, Angantyrvägen 39 (vid Danderyds kyrka)

Annons inför öppna hus (v.8 och 9 i aktuella lokaltidningar, Mitt i)

Lämna dina synpunkter senast 20 mars
Synpunkter på utbyggnadsförslaget skickas till: Svenska kraftnät, Anthon Samuelsson, Box 1200, 172 24 Sundbyberg. Märk brevet med dnr2011/704. Det går också bra att skicka e-post till regisrator@svk.se, märkt med dnr 2011/704.

Samrådsunderlag om utbyggnadsförslag, City Link etapp 2

Kort om samrådsprocessen
Samråd genomförs med länsstyrelsen, berörda kommuner, myndigheter, intresseorganisationer, fastighetsägare och övriga berörda för att informera om och ta emot synpunkter på den planerade elförbindelsen. Efter att vi har behandlat synpunkter från samrådet färdigställs ansökningshandlingar för koncession och miljödom. Tillståndsansökan till Energimarknadsinspektionen samt Mark- och miljödomstolen planerar vi att lämna in under sommaren 2014.

Läs mer om projektet Stockholms Ström och City Link etapp 2 på www.stockholmsstrom.net.