Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Inriktningsbeslut för NordSyd tas upp på styrelsemöte i september

De tre första utredningspaketen i investeringspaket NordSyd skulle ursprungligen tas upp för inriktningsbeslut på Svenska kraftnäts Styrelsemöte i maj. Besluten är nu flyttade till mötet i september för att utredningarna ska få tillräcklig tid för remisshantering och förberedelser.

Utredningspaketen för Uppsala, Västerås och Sollefteå är först ut i Svenska kraftnäts största investeringspaket någonsin, NordSyd. Utredningarna syftar bland annat till att bygga nya 400kV- ledningar i Uppsala och Västeråsområdet. Beslutet att skjuta upp inriktningsbesluten togs i början april.

- För att projekten ska få bästa möjliga startläge tar vi hellre lite längre tid på oss nu i början för att underlätta för de kommande projekten i framtiden. Vi ser därför i dagsläget inte att de långsiktiga tidplanerna för våra investeringar kommer att påverkas av detta, säger Carl-Gustaf Fogelberg, programledare för NordSyd.