Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Dialog och samråd

Projekt: Station Horndal
Följ projektet via

Förnyelsen av station Horndal medför att de ledningar som idag är anslutna till den befintliga stationen behöver ledas om till den nya stationen. Därför har vi under våren 2022 hållit samråd om fyra av dessa ledningar. Samrådet pågick under perioden 30 maj–20 juni 2022.

Genomfört samråd

För att berörda länsstyrelser, kom­muner, myndigheter, organisationer, fastighetsägare och allmänhet skulle få möjlighet att yttra sig om den planerade förnyelsen genomförde Svenska kraftnät under våren ett skriftligt samråd om fyra av de ledningar som ska ansluta till station Horndal. Tillståndsprocessen för den femte anslutande ledningen hanteras inom ledningsprojektet Horndal—Avesta.

Yttranden som kommit in har sammanställts och bemötts i en samrådsredogörelse som är publicerad under fliken Dokument och kartor Öppnas i nytt fönster här på projektets webbplats. I samrådsredogörelsen redovisas även valda sträckningsalternativ.

Det här händer sedan

Efter att samrådsredogörelsen är sammanställd gör vi en miljökonsekvensbeskrivning och ansöker om koncession (tillstånd att bygga) för ledningen hos Energimarknadsinspektionen (Ei). Samrådsredogörelsen bifogas koncessionsansökan.

Granskad