Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nu bygger vi den nya stationen

Under våren 2021 har projektet med den nya transmissionsnätsstationen i Grundfors gått in i en aktiv byggfas. Drifttagning planeras till hösten 2022.

Förnyelsen av transmissionsnätstationen i Grundfors fortlöper enligt plan. I april 2021 startade påbörjades montering av den nya stationen, som uppförs i angränsande område intill den gamla stationen.

Arbetet med den nya stationen utförs av vår entreprenör Linxon på uppdrag av Svenska kraftnät. Monteringen av den nya stationen beräknas pågå fram till november 2021.

Har du frågor gällande arbetet i fält – kontakta vår kontaktperson Simon Axtelius, platschef NYAB, på telefon 073-818 51 44 eller mejl simon.axtelius@nyabab.se.

Översiktlig tidsplan

Den nuvarande stationen i Grundfors kan inte tas ur drift förrän den nya stationen är färdigställd. Efter planerad drifttagning hösten 2022 återstår rivning av den gamla stationen samt återställning av mark.

 

Händelse

Tidpunkt

Samråd

2017

Ansökan om koncession (tillstånd)

2018

Projektering

2019

Byggstart

Våren 2020

Planerad drifttagning

Hösten 2022

Rivning av gamla stationen

2023