Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Samråd och dialog

Projekt: Station Grundfors
Följ projektet via

Ombyggnationen av station Grundfors medför även att de ledningar som idag är anslutna till den befintliga stationen behöver ledas om till den nya stationen. Därför har vi under våren 2017 hållit samråd om de nya ledningarna. Samrådet pågick till den 8 maj 2017, vi vill tacka för alla värdefulla synpunkter som vi har fått in.

Genomfört samråd

Samråd har genomförts med berörd länsstyrelse, kommun, övriga statliga myndigheter, intresseföreningar, företag och fastighetsägare. Samrådet har genomförts skriftligt genom utskick av samrådsunderlag. Samrådsunderlaget skickades ut i en vid krets den 12 mars 2017 tillsammans med ett följebrev. Eftersom det aktuella området redan är kraftigt präglat av ledningar och att den planerade ledningsombyggnationen endast bedöms medföra små förändringar har inget möte på platsen hållits inom ramen för detta samråd.

Samrådet har dessutom annonserats den 22 mars i Lokaltidningen för Dorotea-Lycksele-Stomman-Sorsele-Vilhelmina-Åsele.

Samrådet pågick till den 8 maj 2017.

Samrådsredogörelse

Vi har sammanställt inkomna yttranden och våra kommentarer till dessa i en samrådsredogörelse. Samrådsredogörelsen hittar du under sidan Dokument och kartor.

Läs mer om om samrådsprocessen här.