Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hamra-Överby

Följ projektet via

Transmissionsnätet förstärks mellan Hamra och Överby

Vi planerar en ny kraftledning i västra Stockholm mellan stationerna Hamra i Enköping och Överby i Sollentuna. Det är en av många förstärkningar som vi gör av Stockholmsregionens transmissionsnät för att möta det växande behovet av el.

Om projektet

Transmissionsnätet förstärks mellan Hamra och Överby

Vi planerar en ny kraftledning i västra Stockholm mellan stationerna Hamra i Enköping och Överby i Sollentuna. Det är en av många förstärkningar som vi gör av Stockholmsregionens transmissionsnät för att möta det växande behovet av el.

Om projektet

Svarstiden för kompletterande samråd Markeby-Överby förlängs till 15 april

För det kompletterande samrådet gällande delsträckan Markeby-Överby har svarstiden förlängts med två veckor på grund av att inbjudan till samrådet som skickades ut till fastighetsägare var försenat. För att yttrandet ska komma med i samrådsredogörelsen behöver den skickas in till oss senast 15 april och märkas med Svk 2019/68 till mailadressen registrator@svk.se, alternativt med post till: Svenska kraftnät, Att: Maria Stenqvist, Box 1200, 172 24 Sundbyberg

Inspelad presentation

Under 7 mars höll Svenska kraftnät ett digitalt informationsmöte om det kompletterande samrådet för delsträckan Markeby-Överby. Vi vill tacka alla er som deltog!

En textad ispelning finns publicerad på webbplatsen under sidan "Dokument och kartor" eller via direktlänken: https://youtu.be/rASH6Ot0jrE Öppnas i nytt fönster (länk till youtube.com)

Frågor och svar

Vi har också sammanställt frågor och svar för det kompletterande samrådet. Frågorna är i huvudsak hämtade från det digitala informationsmötet och finns att läsa här. 

Nytt om projektet

Undersökning av placering av vinkelstolpar


Under våren 2022 kommer Svenska kraftnät att undersöka placeringarna av vinkelstolparna för den planerade kraftledningen mellan Hamra och Överby. Med start i början av maj undersöker vi terrängen vid vinkelplatserna.

Sammanställning av FAQ kompletterande frågestund


Nu finns en sammanställning av inkomna frågor och svar från den kompletterande frågestunden i samrådet för delsträckan Markeby-Överby publicerade på webben.

Länk till extra digitalt samrådsmöte


Här finns länken till måndagens extra digitalt samrådsmöte 11 april om ny utredningskorridor mellan Markeby och Överby.

Tidplan

Händelse Tidpunkt
Myndighetsdialog Hösten 2019
Samrådsperiod april-oktober 2020
Ansökan om koncession (tillstånd) behandlas av Energimarknadsinspektionen 2021-2024
Byggstart Prel. 2026/2027
Drifttagning av ny ledning Prel. 2029/2030
Rivning av befintlig ledning Prel. 2029/2030

Ställ en fråga om Hamra-Överby

Ställ din fråga om Hamra-Överby så svarar vi så snart vi kan.

Kontaktpersoner

Granskad