Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kvinna i en soffa med en bärbar dator framför sig. Text: Excellent attraktiv arbetsgivare

En excellent arbetsgivare i år igen

Återigen hamnar Svenska kraftnät i toppskiktet när Nyckeltalsinstitutet kartlägger arbetsvillkoren på den svenska arbetsmarknaden, och får därmed utmärkelsen Excellent Arbetsgivare. Dessutom är energibranschen fortsatt den mest attraktiva branschen att arbeta i.

Vi har uppnått excellenta resultat i Nyckeltalsinstitutets Attraktiv Arbetsgivarindex® 2024 års databas. Svenska kraftnät tillhör de tio procent bästa arbetsgivarna i Nyckeltalsinstitutets kartläggning av rådande arbetsvillkor i svenskt arbetsliv. Vi är därmed en excellent, attraktiv och hållbar arbetsgivare utifrån de arbetsvillkor som råder i verksamheten.

För tredje året i rad visar dessutom kartläggningen att energibranschen är den mest attraktiva branschen att arbeta i. 

Kartläggningen bygger på faktiska arbetsvillkor hos cirka 400 företag och organisationer. I undersökningen tittar man bland annat på andel tillsvidareanställningar, möjligheter till chefskarriär, kompetensutveckling, lönestrukturer, sjukfrånvaro och hur föräldraledighet tas ut.

Hundratals nya medarbetare

Elektrifieringen och energiomställningen fortsätter i snabb takt och Svenska kraftnäts roll i utvecklingen är central. Vi rekryterar för fullt och kommer att fortsätta göra det framöver. Vid årets slut 2024 hade vi 1 574 anställda och vi har utrymme att bli fler anställda till 2025/2026.

– Det är roligt att få det här fina resultatet i år igen. Vi arbetar för att vara en attraktiv arbetsgivare och med ett framtida fokus på att öka andelen kvinnor inom våra ojämställda yrkesgrupper och utveckla arbetet med aktiva åtgärder, säger Christina Nilsson, HR-Direktör, Svenska kraftnät

Om kartläggningen

Nyckeltalsinstitutet kartlägger varje år arbetsvillkoren på den svenska arbetsmarknaden. Undersökningen baseras på statistik från cirka 400 stora och medelstora företag och organisationer med totalt runt 800 000 anställda.