Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Svenska kraftnäts traineeprogram

En spännande, utvecklande och samhällsviktig verksamhet väntar dig som blir trainee hos oss. Vi erbjuder ett certifierat traineeprogram som ger dig stor möjlighet att utvecklas i din blivande yrkesroll men även som person.

Under 12 månader varvar du arbete i olika projekt med utbildningar där du ges möjlighet att redan från start bidra och pröva dina kunskaper från utbildningen.

Vem riktar sig traineeprogrammet till?

Traineeprogrammet riktar sig till dig som är nyutexaminerad eller har högst två års kvalificerad arbetslivserfarenhet och vill bidra till Svenska kraftnäts verksamhet med din kunskap och ditt intresse för energi.

Genom åren har vi anställt traineer med utbildningsbakgrunder såsom civilingenjör, lantmätare, systemvetare och civilekonom.

Våra tidigare traineer arbetar idag inom många olika arbetsområden hos oss, till exempel kraftsystemanalys, samhällsbyggnad, IT, elmarknad, miljö, internationella frågor, projektledning och verksamhetsutveckling.

Utbildningar

Genom olika utbildningar inom ledarskap, retorik och grupputveckling med de andra traineerna ger Svenska kraftnät dig en unik möjlighet till personlig utveckling.

Personligt anpassat traineeprogram

Programmet anpassas efter din kompetens, erfarenhet och intresseområden.

Rotation på flera olika avdelningar

Möjligheten att arbeta i flera olika projekt och på olika avdelningar ger dig en god grund för att utveckla dig själv och vår verksamhet.

Studiebesök i Sverige och utomlands

Genom interna projekt och studiebesök i både Sverige, Norden och Europa får du ett värdefullt kontaktnät i energibranschen.

Fast anställning

Du erbjuds fast anställning på en avdelning och din chef är densamma under hela perioden.

Gemenskap

Våra traineegrupper brukar bli sammansvetsade gäng med stark gemenskap, och genom praktikperioderna kommer du att lära känna många olika medarbetare på olika avdelningar. Våra medarbetarundersökningar visar att vi som arbetar på Svenska kraftnät trivs med den öppna och vänliga kulturen här.

Internationellt utbyte

Ett internationellt utbyte på cirka 3 månader kan ingå efter programmets 12 månader.

Kontakta oss

Har du frågor eller vill komma i kontakt med oss? Du är varmt välkommen att höra av dig till student@svk.se.

Granskad