Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Migrering av strukturdata

Arbetet i projekt Elmarknadshubb är pausat sedan ett beslut av Svenska kraftnäts styrelse den 22 september 2020. Skälet till att arbetet pausas är att nödvändig lagstiftning inte är på plats. Det innebär att alla aktiviteter runt migrering och inventering av strukturdata är pausade.

Vid driftsättning av Elmarknadshubben behöver data om bland annat befintliga anläggningar och kunder finnas i systemet. För att detta ska bli verklighet krävs att marknadens aktörer involveras på ett tidigt stadium. Inventering av den strukturdata som redan idag finns hos aktörerna behöver göras inför kommande validering och slutligen migrering till Elmarknadshubben.

Erfarenheter från de övriga nordiska hubbprojekten har visat på vikten av god datakvalitet vid införandet av en central datahubb. 

Då projektet för Elmarknadshubben är pausat är det inte beslutat om när och hur migreringen kommer att genomföras.

Som en indikation på vilken information Migreringssystemet kan komma att använda, finns här de preliminära filspecifikationerna från juni 2020 på sidan om Projektdokumentation.

 

Granskad